zaterdag 11 februari 2017

De Ultieme liefdesverklaring


De Ultieme liefdesverklaring

Het is bijna Valentijnsdag en dan is het leuk om een lief gebaar te maken naar degene waar je van houdt of die je wel ziet zitten. Deze chocolade taart is DE ultieme liefdesverklaring! Als deze taart geen effect heeft, dan weet ik het echt niet meer.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon een happy single bent. Ook voor jou is deze taart! Want zeg nu zelf, het is heel belangrijk dat je ook van jezelf houdt.

Veel plezier met het maken van dit recept. En geniet van het resultaat!


Ingrediƫnten

Voor de bodem
2 rollen      Oreo-koekjes (of soortgelijke koekjes)
80 gram     Vloeibare boter

Voor de vulling
100 gram   Vloeibare boter
100 gram    Pure Chocolade
2                Eieren
100 gram    Licht bruine basterdsuiker
150 gram    Mascarpone

Voor de topping

200 gram    Gecondenseerde melk
50 mililiter   Honing
100 gram    Pure chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden Celcius. Bekleed een springvormbodem (doorsnede van ongeveer 23 cm) met bakpapier.

Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of in een theedoek met een deegroller of stamper. Smelt de boter, meng de gemalen koekjes door de gesmolten boter. Strooi dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is met koekkruimels. Zet de koekjesbodem in de koelkast.

Doe de boter voor de vulling en de pure chocolade in een pan en laat dit langzaam op een klein vuur smelten. Roer het af en toe door, let op dat het niet gaat koken. Haal de pan van het vuur zodra alles gesmolten is.

Klop de eieren en de suiker met een mixer romig en dik. Roer voorzichtig het chocolade/botermengsel er door heen. Voeg hierna de mascarpone toe en roer alles tot een egale massa. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel voorzichtig over de koekjesbodem. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart ongeveer 45 minuten, de vulling is dan net gestold.

Laat de taart goed afkoelen, dit kan 1 tot 2 uur duren.

Doe de honing, gecondenseerde melk en de chocolade in een pan en verwarm het geheel al roerend. Haal de pan van het vuur als de chocolade helemaal gesmolten is. Laat de saus ongeveer 10 minuten afkoelen.

Verdeel de saus over de taart en zet de taart terug in de koelkast. Na 2 uur is de taart klaar, verwijder de springvorm en leg de taart op een taartbord. Nu kun je hem serveren. Bestrooi deze heerlijke taart met poedersuiker en smullen maar!

De Ultieme liefdesverklaring laat zich wat moeilijk snijden. Gebruik een glad mes en maak tijdens het snijden het mes regelmatig schoon met warm water. Zo blijft er minder topping aan het mes plakken en heb je meer om op te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten